Nyitva tartás :Hétköznap 8 - 17 ig

Gyermek és a masszázs együttese 

2022.02.17

A mai felgyorsult világunkban akarva akaratlanul is el tudnak úgy vinni a mindennapok, hogy sokan a túlélésre játszanak hétköznap a hétvégéig. Aztán jön a hétvége és az otthoni feladatok amik hétköznap csak arra vártak, hogy megcsináld végre. Ezek a dolgok szükségesek, de beláthatjuk rengeteg időt vesz el a család és saját magunk idejéből is. Netán még feszültséggel is viszonyulunk ezekhez a dolgokhoz az esetek többségében a családon de legfőképpen a gyerekeken csapodnak ezek a negatív energiák. Mert a gyerekek olyanok mint a szivacs, mindent magukba szívnak még azokat a ki nem mondott dolgokat is. Sőt esetek többségében azt tapasztalom, a ki nem mondott dolgok okozzák a legnagyobb problémát egy gyermekben. Ilyenkor számtalan nem megszokott tünettel kommunikálnak felénk tündérkéink. Tikkelés, tanulási zavar, alvási zavarok, szorongás, beilleszkedési nehézségek, érzelmi zavarok. Ezek a tünetek a régebb óta fent álló problémákat jelzi. Viszont vannak apróbb jelei is, mikor a megszokottól eltérően fáradtabb vagy ingerlékenyebb, túl feszes, illetve fizikai tünetek jelentkeznek minden féle ok nélkül. Ezeken egyedül nem tud már túllépni, ezért jelez már a szervezete külső segítségért. Szerencsés vagy ha fel ismered már az elején, mert akkor sokkal könnyebben és rövidebb időn belül kezelhető a probléma.

Itt szeretném megragadni a lehetőséget, hogy fel hívjam minden szülő figyelmét a masszázs milyen jótékony hatással van a gyermekek problémái kezelésére. Két féle tünet típust vehetünk észre rajtuk. Van a fizikai és a lelki tünet. 

 Fizikai fájdalmak ,a szinte állandó ülés , nehéz iskola táska, mozgás szegény életmód, A gerinc és a hát izomzatának helytelen terhelést okozhat ami ,hátfájást, gerinc ferdülést, fejfájást, fülzúgást, szédülést vagy látási zavarokat okozhat. A folyamatos stressz helyzet, ami izomösszehuzodással, majd akár nyaki fájdalommal jár, amiből folyamatos fej fájás következhet. Még sorolhatnám tovább mit tudnak okozni fizikálisan a törékeny testükben. De összefoglalva minden olyan tünet ami nem megszokottnak bizonyul, és akár saját magadon is tapasztalod, ezek a tünetek kezelést igényelnek. Masszázs által a törékeny testett a megfelelő állapotban tudjuk tartani a számára normális, és egészséges fejlődéshez. Így a kamasz vagy felnőtkorban kevesebb eséllyel lehetnek maradandó elváltozások a testen.

Lelkileg keringhetnek bennük olyan feszültséget okozó gondolatok, problémák amiken egyedül nem tudnak túl lépni, megoldani, de sokszor beszélni sem tudnak róla. Ezek jelei lehetnek a minden féle ok nélkül előjött köhögés, orrfolyás, hasfájás , fejfájás , vagy akármilyen fájdalom tünet, amik hipp hopp el tűnnek figyelem vagy szeretett nyújtás hatására. Viszont ezekkel még csak a tünetet kezelted, de mélyen még ott van a probléma gyökere. Ne sajnáld az időt gyermeked kiegyensúlyozására, meg hálálja a törődést, mint egy csodás virág mikor virágba borul a gondozásától.  A masszázs által történő érintés jótékony hatással van a lelki blokkok oldására is.

Fel kell ismernünk végre, hogy egy masszázs kezelés nem csak a felnőttek kiváltsága. Már gyermek korban is előfordulnak azok a tünetek amikkel mi felnőttek is küzdünk. Így hát azt javaslom ne sajnáld az időd és az energiád, gyermeked jó létére és kérdezd meg tőle szeretne e masszázst . Akár ez lehet egy közös programmal is egybeköthető együttlét számotokra, meglátod mindkettőtökre jótékony hatással lesz. Kis vendégeim és három gyermekem által tapasztalt megfigyelésim alapján akik akár csak havi 1 közös programnak beiktatják, sokkal szorosabb lett a szülő és gyermek közötti kapcsolat. A gyermekkel sokkal könnyebb ,szófogadóbb ,nyugodtabb, jól alszik és ezáltal sokkal hatékonyabb a mindennapokban is. Akár csak mi felnőttek is ugyan így reagálunk. Mutass példát gyermekednek, és nála is természetessé fog válni, hogy törődjön magával felnőtt korban. 

Lépj velem kapcsolatba?