Nyitva tartás :Hétköznap 8 - 17 ig

Depresszió,mint stresszből kialakult probléma

2022.01.17
Megtámadta az idegrendszert a stressz. 

Egy alapjáraton gyenge idegrendszert gyorsabban megtámad, főleg ha a stressz még gyengít is rajta. Úgy látod minden rossz és ellened fordult az egész világ és a saját életed. Még a buszt is lekésed pedig szerinted időben indultál, elfoglalják a helyet a parkolóban, netán az eső is akkor áztat el mikor nincs nálad az esernyőd. Nem boldogítanak azok a dolgok amik sokáig örömet okoztak minden nap! 

Sajnos ez a ,,betegség" önálló akarattal rendelkezik. Makacs és csak a saját maga feje után megy. A kiváltó ok sok féle lehet, negatív trauma a legtöbb esetben, de láttam már hirtelen, nem várt pozitív változástól is, ami kiváltó ok lehetett. Igaz az enyhébbik tünettel társulva és könnyen akár magától is visszafordul, amint felfogta az agyad mi történik.
Van egy jó hírem, ebből ki lehet mászni. Igen mászni és nem jönni. Direkt írtam így mert nem rövid és nem is könnyű folyamat. Olyan akarat erőt kell előállítanod magadban amilyenről nem is tudtál, hogy képes vagy rá. E mellé a következő, turbózd napról napra az agyad energiáját, mert sokat fogod használni. Meg kell értened, mit miért csinálsz és át kell fordítanod a helyes irányba, és a figyelmed is az agyad fogja figyelmeztetni ha nem a pozitív irányba figyel. 

Keresned kell a számodra megfelelő mozgás típust, futás, séta, torna, mindegy, a lényeg, hogy megmozgasson. De egyben a pulzusod is fel gyorsítsa, így a vérkeringésed is gyorsabb lesz az agyadban is. Életre kelted magad, a stressz okozta energia stagnálásból.

Látod, hogy ezzel is magadért te teszel és még mindig nem más csinálja helyetted! Képes vagy bármire, akarat erővel, jó nézőponttal, és élni akarással, hogy a saját energiájú életedet élhesd.
Ezek az alap dolgok amiket be kell építeni a mindennapokba és az agyadba. Építeni= tanulást jelent, az agy olyan mint a számítógép agya, tanítható. Sőt újra írható ha kell, bármikor. De csak te vagy rá képes. A megtanult tudást senki nem veheti el tőled, és át írni sem tudja, csak te rendelkezel vele. 
Az érzelmi hatásokat se felejtsük ki a sorból. Biztos volt már, hogy olyan apróságon is sírva tudtál fakadni, vagy ingerülten egyből ráförmedtél valakire, netán ,, véletlenül" eltört egy két tányér. 
Kimerültek a szeretett elemeid. Sajnos ez az állapot tünetei közé tartozik a szeretett forrás megvonása is. Erre szoktam poénosan mondani, hogy Anti szociális vagy, de még a családdal is. 

A szeretett energiánál nincs nagyobb tápláló erő ami energiát ad mint a kocsiba a benzin, ezt is így kell elképzelni. Megtankolod magad, pozitív dolgokkal mint az ölelés, nevetés, tápláló beszélgetések, simogatás, masszázs, szex stb. Ezek mind ingyen vannak és a rendelkezésedre állnak mindenhol. Viszont mint az autóban az üzemanyag úgy viselkedik bennünk is, elhasználjuk a ,,betegség " leküzdésére. De gondolj csak bele, gyógyszer, vagy inkább ezeket a csodás dolgokat választod hajtó erőnek a gyógyulás útján? Itt az ideje, hogy szeresd magad annyira, és tegyél annak érdekében, hogy a te kezedben legyen az irányítás az életed felett.

Segítek beépíteni a technikákat !

Keress fel